Hasznos informácók:

Foglalásához 40% foglaló befizetése szükséges, melyet a következő módon tehet meg:

 • banki átutalással vagy pénztári befizetéssel
 • K and H Neisz Eszter  HU53 10400669-86755672-48751027

A foglaló mindkét fél biztosítékaként szolgál, így amennyiben egyéb időpontban nem állapodunk meg, 1 napon belül kérjük megküldeni, addig áll módunkban a szálláshelyet fenntartani az Ön számára. Amennyiben utalási nehézségekbe ütközik, kérem szíveskedjen jelezni, hogy megbeszéljük mikor várható a foglaló. A foglaló megérkezéséről visszajelzést és e-számlát küldünk. A Vendég foglalásával (foglaló befizetésével) elismeri, hogy a honlapunkon elérhető részletes foglalási, módosítási és lemondási feltételeket valamint a házirendet megismerte és azokat elfogadja. 

A szállás fennmaradó díját kérjük legkésőbb érkezés napján rendezni. Foglalás a szállásadó visszaigazolásával és a foglaló elküldésével válik véglegessé. A foglalást írásban lehet lemondani az alábbi feltételekkel:

Az üdülés kezdőidőpontja előtti

-31-365 nap között 40%
-14-30 nap között 50%
-1-14. naptól kezdve a szállás díjának 100%-át kell kifizetni.
Az üdülési vége előtti távozás esetén pénzt nem térítünk vissza!

Időpont módosítása legkésőbb az érkezés előtt 30 nappal kötbérmentesen megtehető.

 

Kiemelt időszak 2023-ban:

 • 2023. december 22- január 07. (téli szünet) Nyitvatartásunk időjárás függvényében változhat.

Egyebek: 

 • Elektromos fűtés díja villanyóraleolvasás alapján és házanként fizetendő, mely kb. 100-2000Ft/nap. (Pl. 2-es, 3-as házban tavaszi őszi időszakban 500-700Ft a napi fűtési ktg. )
 • Házigazda általi fűtés a cserépkályhákban díjmentes. 
 • Klímahasználat hűtésre és fűtésre óraleolvasás alapján fizetendő.
 • Akácos Apartmanlakásban fűtése díjmentes. Biztosított hőmérséklet 23 fokig.
 • Minilakban a hangulatos kandalló fűtése díjmentes. Kandalló fűtése vendégek részére is biztosított.
 • Szaunaház használata : 1 zseton/100 perc fűtési idő/3000Ft, melyből kb. 30-40 perc a felfűtési idő. A jól leszigetelt szaunaház a fűtés időn túl is rendelkezésedre áll. A szaunát egy időben maximum 6 fő veheti igénybe, de természetesen jogodban áll csak magad hasznáni a szaunát.
 • 1 éjszaka hétköznapi foglalása esetén felárat nem számítunk fel.
 • Szépkártyát elfogadunk. OTP/ K and H/ MKB-MBH 
 • Amennyiben vonattal, busszal érkezik, szívesen kimegyünk Önökért az állomásra.
 • Hétvégén minimum 2 éjszaka, hosszú hétvégén 3-4 éjszaka a hosszú hétvége hosszától függően, húsvéti időszakban 4 éjszaka, nyári időszakban minimum 2-5  éjszaka foglalható igazodva az előző vagy következő foglalásokhoz, vagy ha két foglalás között van rövidebb időszak szabadon, akkor aszerint lehet foglalni. Ettől való eltérésre last minute esetén vagy egyedi megbeszélés, mérlegelés alapján van lehetőség. 
 • Hosszú hétvégéken, ünnepeken, kiemelt rendezvények idején főszezoni vagy kiemelt szezon árai az irányadó.
 • December 01-március 12. közötti időszakban a házak nyitvatartása az időjárás és a foglalások hosszának függvényében változó, a lakás egész évben bérelhető.
 • Vízellátás vezetékes hálózatból történik.
 • Elektromos gépjárművének töltése a II-es háznál kialakított fogyasztásmérővel rendelkező egy és háromfázisú töltőpontról lehetséges.
 • Egész ház, apartman foglalására van lehetőség, azaz egy időben a ház egy bérlő számára adható ki.
 • Ugyanazon időben több házat maximum 6-8 fő részére tudunk biztosítani egyedi mérlegelés szerint. Ennél nagyobb létszám részére, csoportnak nem áll módunkban együttesen kiadni a házakat közösségi tér hiányában. Kérjük megértésüket!
 • Vendégházainkba 10 éves kortól fogadunk gyermekeket.
 • A vendégházakba kisállat nem hozható.
 • IFA Akácos Vendégházakban csak 100Ft/fő/éj! 18 éves kor felett fizetendő.
 • IFA Akácos Apartmanlakásban 450Ft/fő/éj, 18 éves kor felett fizetendő.
 • Legkésőbb érkezés előtti napon kérem szíveskedjenek tájékoztatni arról, hogy kb. mikorra tervezik az érkezésüket: Ez fontos számunkra és az Önök számára is, hiszen nem tartózkodunk folyamatosan a vendégházaknál, de a házak átadása személyes jelenléttel történik.

HÁZIREND

 

Kedves Vendégeink!

Házirendünk célja, hogy Vendégeink a szükséges információk birtokában nyugodtan pihenhessenek. A Vendégházban csak azok a vendégek lakhatnak, akik a házirendben leírtakat magukra és hozzátartozóikra nézve kötelezően elfogadják és betartják, valamint felelősséget vállalnak a házirend be nem tartása miatt okozott kárért.

Felelősségvállalás

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

A Vendégház területére -beleértve annak kertjét – behozott személyes tárgyakért felelősséget nem vállalunk. A Vendég köteles vigyázni személyes holmijára és értékeire. A Vendégházhoz tartozó eszközöket annak területéről még ideiglenesen sem lehet elvinni.

A vendégházban, annak udvarán több olyan terület illetve eszköz van, amely nem rendeltetésszerű használat esetén balesetveszélyes lehet – ezeket mindenki csak saját felelősségre használja (tűzrakás, lépcsők, néprajzi gyűjtemény, szauna, stb.)

Reklamáció 

Amennyiben a tartózkodás alatt a Vendégházzal kapcsolatban bármilyen probléma felmerül, kérjük, haladéktalanul értesítse arról a tulajdonost. Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. 

Okmányolvasó használata

2021.09.06. napjától minden szálláshelyen kötelező az okmányolvasó használata a szálláshelyre történő bejelentkezéshez, a magyar és külföldi állampolgároknak egyaránt. Amennyiben a vendég okmány nélkül érkezik vagy megtagadja az okmány átadását, a szálláshelynek kötelessége visszamondani a szállást, megtagadni a kulcsátadást. Ezért kérjük, hogy indulás előtt ellenőrizzék az okmányok meglétét, érvényességét. Magyar állampolgárságú vendég azonosítására személyi igazolvány, vezetői engedély és útlevél is elfogadható. Az Európai Unióból érkező vendégektől a személyi igazolvány és az útlevél fogadható el. Harmadik országból érkező vendégtől kizárólag az útlevél fogadható el személyi azonosításra és okmányolvasásra.

Ezek az adatok a szálláshelykezelő szoftverből titkosítottan kerülnek a VIZA (Vendég Információs Zárt Adatbázis, https://vizainfo.hu/) rendszerben rögzítésre. A jogszabályban megfogalmazott érdekből csak a szálláshely-szolgáltató számára előírt tárolási ideig van lehetőség a felhasználásra.

A vendégház elhagyása

Eltávozáskor és éjszakára kérjük az épület bejáratát kulcsra zárni. A Vendégház elhagyásakor kérjük zárják el a vizet, kapcsolják le a villanyt és az elektromos gépeket, csukják be az ablakokat. Fűtési szezonban távozáskor a központi termosztátot kérjük állítsák 18 fokra. Az ablak nyitvamaradása esetén bekövetkező elázás esetén teljes kártérítési kötelezettségük keletkezik.

Vészhelyzet 

Tűz esetén azonnal kezdje a mentést és hívja a tűzoltókat 105-ös számon majd azt követően a szállásadót!

Elektromos járművek töltése

Elektromos járművének töltésére a II-es háznál kialakított fogyasztásmérővel felszerelt egy és háromfázisú töltőpontról van lehetőség.

Fűtés 

A Vendégházak egy része (1-es, 2-es, 3-as ház) víztartályos cserépkályhával rendelkezik, mely ellátja melegvízzel a radiátorokat is, a  rönkház hagyományos cserépkályhával van ellátva. Biztonsági okokból ezen kályhákat kizárólag a házigazda üzemeltetheti. Ha ennek ellenére a vendég fűtene vele, mindennemű anyagi kárt köteles megtéríteni! Hideg időben felfűtött cserépkályhával várjuk a vendégeinket, ezután villanyfűtéssel van lehetőségük a továbbiakban fűteni. Minilakban található kandallót önállóan fűthetik Önök is.

Fűtési megoldások:

– 1-es, 2-es ház: víztartályos cserépkályha és villanykazán, az emeleti szobában fűtő klíma

– 3-as ház kétszobás apartmanja: víztartályos cserépkályha és infrapanel

– Laci apu háza: elektromos panel és fűtő klíma, a fürdőszobában infrapanel

– Rönkház: hagyományos cserépkályha és fűtőklíma

– Minilak: kandalló, melyet Ön is fűthet, szobában fűtőklíma is rendelkezésre áll.

Kérjük, hogy a fűtést az ésszerűség és takarékosság elveinek megfelelően használják:
– Fűtési időszakban szellőztessenek röviden, távozáskor ablakokat zárják be.
– Ha napközben hosszabb ideig távol vannak a vendégházból, állítsák a termosztátot alacsonyabb hőfokra.
– A vendégház végleges elhagyásakor a központi termosztátot kérjük állítsák 18 fokra.

1.  Az apartman/vendégházak helyiségeiben csak az oda bejelentett, regisztrált vendégek tartózkodhatnak,a szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a vendégek, melyet a szállásadó előzetes bejelentés nélkül jogosult ellenőrizni. Vendégeket, látogatókat a vendégház területén nem fogadhatnak. Háziállatot nem áll módunkban fogadni.

2. Az érkezés napján a ház 14-21 óráig vehető át és kérjük vendégeinket távozás napján 10 óráig átadni szíveskedjenek. A szállás átadása-átvétele a szállásadóval személyesen történik. Amennyiben aznap nem megy el és nem érkezik más vendég,  előzetes megbeszélés alapján ezen időpontoktól el lehet térni. Kérem érkezés előtti napon szíveskedjenek egy kb-i érkezési időpontot megadni. Szállás reggeli/délelőtti elfoglalása esetén 50% felárat számolunk fel.

3.  Parkolni a kijelölt parkolókban lehet. A zöldfelületet kérjük szabadon hagyni.

4.  Éjszakai-nappali élet: Házaink a nyugalomra vágyó vendégeket várja, bulizás céljából nem vehető igénybe. A környéken lakó szomszédok ill. a pihenni vágyó vendégek érdekében kérjük tartózkodjanak a zajos nappali és éjszakai tevékenységtől. Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 21:00 órától 8:00 óráig! A házakban rendezvény, buli nem tartható, a vendégházak megnyitásával alapvető célunk, hogy kikapcsolódási, pihenési lehtőséget nyújtson a feltöltődésre vágyóknak, a zöldet kedvelőknek. Jogilag bármilyen zaj, ami megzavarja a közvetlen környéken élők és pihenők nyugalmát, csendháborításnak és szabálysértésnek minősül.

5. Dohányozni az épületekben, valamint füstölőt használni tilos! Dohányzásra alkalmas hely a terasz, kert. (Kivéve rönkház terasza. Rönkház esetében csak a  kertben megengedett a dohányzás!) Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá hamutartót használni! Lakott térben történő dohányzás esetén 50 000 Ft füstmentesítési díjat számolunk fel! Kérjük , hogy kiemelten figyeljenek a tűzvédelmi szabályok betartására! Égő gyertyát, készülő ételet őrizetlenül ne hagyjanak. Az épületekben gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot TILOS bevinni, tárolni.

6. Kedves vendégeink érkezéskor tiszta környezetet találnak, a szállást kitakarítva, ágyneművel, törölközővel veszik át.  Ottlétük alatt maguk gondoskodank a tisztaságról. Kérjük, hogy távozáskor is hasonló tiszta környezetet hagyjanak maguk után! Egy hétnél hosszabb tartózkodás esetén takarítást, ágyneműcserét és törölközőcserét biztosítunk.

7. Tűzgyújtási lehetőség:  Az I-es ház kertjében fix tűzrakó van, a többi ház kertjében lehetőség van a mobil sütőt használni (kivéve a rönkház), kérem szíveskedjenek ezen igényüket jelezni.  A mobilsütőt kérjük a növényzettől megfelelő, minimum 1,5 m távolságra helyezzék el.  Grillkocsit használni csak a kertekben lehet, a teraszokon kérjük használatának mellőzését, s a tűzvédelmi szabályok betartását! Tűzrakás előtt mindig vegyék vigyelembe az országos tűzgyújtási előírásokat, mivel vendégházaink külterületen és erdősávtól 200 méteren belül helyezkednek el. Fát a tűzrakáshoz a közeli erdőkből tudnak gyűjteni, a cserépkályha fűtéséhez szárított fát erre a célra nem tudjuk átadni. Kérjük megértésüket.

Amennyiben használják a grill-kocsit, úgy kérjük azokat is megtisztítva átadni. Amennyiben a szálláshelyen a grillkocsi nem elérhető, a szállásadótól szíveskedjenek kérni.

Tűzgyújtási  illetve grillezési lehetőség a rönkház kertjében, teraszán nincs, kérjük ennek betartását!! Köszönjük.

Amennyiben a teraszon grillkocsit használnak, vagy a cserépkályhák fűtéséhez elkészített tűzifát használnak fel, sajnos 50 000Ft kártérítést kötelesek fizetni. 

8.  Konyha: Vendégházak jól felszerelt konyhával rendelkeznek, minden ott található eszközt lehet szabadon használni. Használat után kérjük ezeket tisztán a helyére tenni! Távozáskor kérjük ne hagyjanak mosatlan edényt, szobákban ne étkezzenek, élelmiszert ne vigyenek be.

9.  Szemét: Mivel mi tiszteljük és szeretjük a természetet, kérjük Önöket is, hogy segítsenek nekünk és gyűjtsétek szelektíven a hulladékot a kihelyezett szemetesekben.

10.  A vendégház bármilyen átrendezését, bútorok áthelyezését kizárólag az üzemeltető végezheti, tehát az apartmanban, szobában lévő berendezés átrendezése, kertbe kivitele tilos! A bútorok áthelyezése során keletkezett kárt kötelesek megtéríteni!

11.   Az ablakokat kérem gondosan csukják be, ha elhagyják a házat. Beázásból eredő károkat teljes mértékben kötelesek megtéríteni. Ezt a vendégház üzemeltetője távollétük alatt ellenőrizheti és szükség esetén beavatkozhat.

12.   Kérjük az emeletre ne menjenek fel utcai cipőben.

13.   Kertet a házigazda gondozza, terméseit a házigazda dolgozza fel. Kérjük ügyeljenek a növények épségére, gyümölcsfára ne másszanak fel, hisz könnyen letörik a rügy, gyümölcs, egy-egy öreg ág.  A kertek sűrűn vannak ültetve növényekkel, gyümölcsfákkal, éppen ezért focizásra, labdázásra nem alkalmasak kertjeink, foglaláskor kérem ezt vegyék figyelembe!

14.   Terasz: A terasz kövezete, házfal épsége érdekében a teraszon biciklizni, gördeszkázni, rollerezni, labdázni, grillezni nem megengedett. Grillezésre alkalmas felület a zöld terület. Az okozott kárt kötelesek megtéríteni.

15.   A speciális cserépkályhákat biztonsági okokból a tulajdonos üzemelteti, kérjük ne próbálkozzon a begyújtással. Az okozott kárt meg kell téríteni. Önállóan az elektromos fűtőtestek üzemeltetésére van lehetőség és a minilakban található kandalló fűthető önállóan is fával.

16.   A tulajdonosnak jogában áll a házakba bemenni szükség esetén, kármegelőzési céllal.

17.  Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami az Önök hibáján kívül meghibásodik. A nagyértékű sérült vagy elveszett használati tárgy, bútor nem rendeltetésszerű használatából eredő kár rendezése a helyszínen történik. Szándékos rongálás feljelentést von maga után.  Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, kérjük ne próbálják megjavítani, a károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak mielőbb jelezni. (Tel.: 06 30 463 3186)

18. A szállásdíj fennmaradó részét érkezés napját kérjük rendezni. A lefoglalt időponttól eltérő távozás esetén a szállás díja nem kerül visszatérítésre.

Egyéb rendelkezések:

Fenntartjuk a jogot, hogy megválogassuk a vendégkörünket.

Jogunkban áll elköszönni attól a vendégtől, aki nem tartja be a házirendet, vagy viselkedésével zavarja a többi szállóvendég, környék nyugalmát.

Fenntartjuk azt a jogot, hogy egy esetleges vészhelyzet, bármilyen természeti csapás, emberi mulasztás, közműhiba esetén a vendég szobájába, apartmanjába bemehessünk ezen hibák megfékezésére, kiküszöbölésére, valamint abban az esetben is, ha a szabályzatba ütköző vagy más vendég számára bármilyen zavaró ok felmerül.

A Vendégházból való azonnali kitiltást vonja maga után a méltatlan és kultúrálatlan magatartás, mások nyugalmának és a közösség pihenésének zavarása, a közerkölcsöt sértő viselkedés, hangoskodás, folyamatos szemételhagyás. Aki a felszólítás után is folytatja a kárt okozó tevékenységet, az okozott kár felmérését és kifizetését követően azonnali távozásra köteles!

A Vendégház nem tud felelősséget vállalni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, áramszünet, stb.),  a vendégházban, kertben, gépkocsiban elhelyezett  értéktárgyaikért, parkoló gépkocsiban bekövetkezett károkért és esetlegesen bekövetkezett balesetekért. A házirend által nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó jogszabályai az irányadók.

Háziorvosi ügyelet:  Kőszeg, Rákóczi F. u. 19. Tel. szám: 1830 Hétköznap 16-20 óra/ Hétvégén és ünnepnapokon 08-14 óráig.

Sürgősségi ügyeleti ellátás: Szombathely, 11-es Huszár u. 6. Tel. 1830 Hétköznap 22.00-08.00óra/Hétvégén és ünnepnapokon 14-08 óráig.

Egészségház: Kőszeg, Gábor Á. u. 1. 

Együttműködésüket köszönjük, kellemes időtöltést és jó pihenést kívánunk kedves vendégeinknek!

Akácos Vendégház Kőszeg-Pogány