Hasznos informácók:

Foglalásához 40% előleg befizetése szükséges, melyet a következő módon tehet meg:

 • banki átutalással vagy pénztári befizetéssel
 • K and H Neisz Eszter  HU53 10400669-86755672-48751027

Az előleg mindkét fél biztosítékaként szolgál, így amennyiben egyéb időpontban nem állapodunk meg, 1 napon belül kérjük megküldeni, addig áll módunkban a szálláshelyet fenntartani az Ön számára. Amennyiben utalási nehézségekbe ütközik, kérem szíveskedjen jelezni, hogy megbeszéljük mikor várható az előleg. Az előleg megérkezéséről visszajelzést és e-számlát küldünk. A Vendég foglalásával (előleg befizetésével) elismeri, hogy a honlapunkon elérhető részletes foglalási, módosítási és lemondási feltételeket valamint a házirendet megismerte és azokat elfogadja. 

A szállás fennmaradó díját kérjük legkésőbb érkezés napján rendezni. Foglalás a szállásadó visszaigazolásával és az előleg elküldésével válik véglegessé. A foglalást írásban lehet lemondani az alábbi feltételekkel:

Az üdülés kezdőidőpontja előtti lemondás esetén

-15-45 nap között 40%
-1-14. naptól kezdve a szállás díjának 100%-át kell kifizetni.
Az üdülési vége előtti távozás esetén pénzt nem térítünk vissza!

Időpont módosítása legkésőbb az érkezés előtt 30 nappal kötbérmentesen megtehető.

 

Kiemelt időszak 2024-ben:.

 • 2024. június 14-szeptember 01.
 • 2024. szeptember 27-29
 • Velemi gesztenyenapok
 • 2024. október 23.
 • 2024. október 31.-november 03.
 • Őszi szünet
 • 2024. december 20-2025. január 05.

Egyebek: 

 • Elektromos fűtés díja villanyóraleolvasás alapján és házanként fizetendő, mely kb. 100-2000Ft/nap. (Pl. 2-es, 3-as házban tavaszi őszi időszakban 500-700Ft a napi fűtési ktg. )
 • Házigazda általi fűtés a cserépkályhákban díjmentes. 
 • Klímahasználat hűtésre és fűtésre óraleolvasás alapján fizetendő, leolvasás hiányában 1500Ft/nap.
 • Akácos Apartmanlakás fűtése díjmentes, biztosított hőmérséklet max. 23 fok.
 • Minilakban a hangulatos kandalló fűtése díjmentes, fűtése vendégek részére is biztosított.
 • Szaunaház használata : 1 zseton/100 perc fűtési idő/3000Ft, melyből kb. 30-40 perc a felfűtési idő. A jól leszigetelt szaunaház a fűtés időn túl is rendelkezésedre áll. A szaunát egy időben maximum 6 fő veheti igénybe, de természetesen jogodban áll csak magad használni a szaunát.
 • Szépkártyát elfogadunk. OTP/ K and H/ MKB-MBH 
 • Hétvégén minimum 2 éjszaka, hosszú hétvégén 3-4 éjszaka a hosszú hétvége hosszától függően, húsvéti időszakban 4 éjszaka, nyári időszakban minimum 2-5  éjszaka foglalható igazodva az előző vagy következő foglalásokhoz, vagy ha két foglalás között van rövidebb időszak szabadon, akkor aszerint lehet foglalni. Ettől való eltérésre last minute esetén vagy egyedi megbeszélés, mérlegelés alapján van lehetőség. 
 • December 01-március 12. közötti időszakban a házak nyitvatartása az időjárás és a foglalások hosszának függvényében változó, a lakás egész évben bérelhető.
 • Vízellátás vezetékes hálózatról történik.
 • Elektromos gépjárművének töltése csak a II-es háznál kialakított fogyasztásmérővel rendelkező egy és háromfázisú töltőpontról lehetséges.
 • Egész ház, apartman foglalására van lehetőség, azaz egy időben a ház egy bérlő számára adható ki. Ugyanazon időben egy társaság részére több házat maximum 6-8 fő részére tudunk biztosítani egyedi mérlegelés szerint. Ennél nagyobb létszám részére nem áll módunkban együttesen kiadni a házakat közösségi tér hiányában.
 • Vendégházainkba 10 éves kortól fogadunk gyermekeket.
 • A vendégházakba kisállat nem hozható.
 • Legkésőbb érkezés előtti napon kérem szíveskedjenek tájékoztatni arról, hogy kb. mikorra tervezik az érkezésüket: Ez fontos számunkra és az Önök számára is, hiszen nem tartózkodunk folyamatosan a vendégházaknál, de a házak átadása személyes jelenléttel történik.

 HÁZIREND

 

Kedves Vendégeink!

Házirendünk célja, hogy Vendégeink a szükséges információk birtokában nyugodtan pihenhessenek. A Vendégházban csak azok a vendégek lakhatnak, akik a házirendben leírtakat magukra és hozzátartozóikra nézve kötelezően elfogadják és betartják, valamint felelősséget vállalnak a házirend be nem tartása miatt okozott kárért.

Bejelentkezés

Szálláshelyen kötelező az okmányolvasó használata a szálláshelyre történő bejelentkezéshez, a magyar és külföldi állampolgároknak egyaránt. Amennyiben a vendég okmány nélkül érkezik vagy megtagadja az okmány átadását, a szálláshelynek kötelessége visszamondani a szállást, megtagadni a kulcsátadást. Ezért kérjük, hogy indulás előtt ellenőrizzék az okmányok meglétét, érvényességét. Magyar állampolgárságú vendég azonosítására személyi igazolvány, vezetői engedély és útlevél is elfogadható. Az Európai Unióból érkező vendégektől a személyi igazolvány és az útlevél fogadható el. Harmadik országból érkező vendégtől kizárólag az útlevél fogadható el személyi azonosításra és okmányolvasásra.

Ezek az adatok a szálláshelykezelő szoftverből titkosítottan kerülnek a VIZA (Vendég Információs Zárt Adatbázis, https://vizainfo.hu/) rendszerben rögzítésre. A jogszabályban megfogalmazott érdekből csak a szálláshely-szolgáltató számára előírt tárolási ideig van lehetőség a felhasználásra.

Az apartman/vendégházak helyiségeiben csak az oda bejelentett, regisztrált vendégek tartózkodhatnak, a szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a vendégek, melyet a szállásadó előzetes bejelentés nélkül jogosult ellenőrizni. Vendégeket, látogatókat a vendégház területén nem fogadhatnak. Háziállatot nem áll módunkban fogadni.

Az érkezés napján a ház 14-21 óráig vehető át és kérjük vendégeinket távozás napján 10 óráig átadni szíveskedjenek. A szállás átadása-átvétele a szállásadóval személyesen történik. Amennyiben aznap nem megy el és nem érkezik más vendég,  előzetes megbeszélés alapján ezen időpontoktól el lehet térni. Kérem érkezés előtti napon szíveskedjenek egy kb-i érkezési időpontot megadni, hiszen nem a vendégházaknál lakunk, nincs állandó recepció.

A szállásdíj fennmaradó részét érkezés napján kérjük rendezni. A lefoglalt időponttól eltérő távozás esetén a szállás díja nem kerül visszatérítésre.

Felelősségvállalás

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

A Vendégház területére -beleértve annak kertjét – behozott személyes tárgyakért felelősséget nem vállalunk. A Vendég köteles vigyázni személyes holmijára és értékeire. A Vendégházhoz tartozó eszközöket annak területéről még ideiglenesen sem lehet elvinni.

A vendégházban, annak udvarán több olyan terület illetve eszköz van, amely nem rendeltetésszerű használat esetén balesetveszélyes lehet – ezeket mindenki csak saját felelősségre használja (tűzrakás, lépcsők, néprajzi gyűjtemény, szauna, stb.)

Reklamáció 

Amennyiben a tartózkodás alatt a Vendégházzal kapcsolatban bármilyen probléma felmerül, kérjük, haladéktalanul értesítse arról a tulajdonost. Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. 

A vendégház elhagyása

Eltávozáskor és éjszakára kérjük az épület bejáratát kulcsra zárni, az ablakokat gondosan bezárni. Az ablak nyitvamaradása esetén bekövetkező beázásból eredő károkat teljes mértékben kötelesek megtéríteni!  Ezt a vendégház üzemeltetője távollétük alatt ellenőrizheti és szükség esetén beavatkozhat.A Vendégház elhagyásakor kérjük zárják el a vizet, kapcsolják le a villanyt és az elektromos gépeket, csukják be az ablakokat. 

Vészhelyzet 

Tűz esetén azonnal kezdje a mentést és hívja a tűzoltókat 105-ös számon majd azt követően a szállásadót!

Elektromos járművek töltése

Elektromos járművének töltésére a II-es háznál kialakított fogyasztásmérővel felszerelt egy és háromfázisú töltőpontról van lehetőség, a házak saját hálózatáról nincs lehetőség töltésre.

Fűtés 

A Vendégházak egy része (1-es, 2-es, 3-as ház) víztartályos cserépkályhával rendelkezik, mely ellátja melegvízzel a radiátorokat is, a  rönkház hagyományos cserépkályhával van ellátva. Biztonsági okokból ezen kályhákat kizárólag a házigazda üzemeltetheti. Ha ennek ellenére a vendég fűtene vele, mindennemű anyagi kárt köteles megtéríteni! Hideg időben felfűtött cserépkályhával várjuk a vendégeinket, ezután villanyfűtéssel van lehetőségük a továbbiakban fűteni. Minilakban található kandallót önállóan fűthetik Önök is.

Fűtési megoldások:

– 1-es, 2-es ház: víztartályos cserépkályha és villanykazán, az emeleti szobában fűtő klíma

– 3-as ház kétszobás apartmanja: víztartályos cserépkályha és infrapanel

– Laci apu háza: elektromos panel és fűtő klíma, a fürdőszobában infrapanel

– Rönkház: hagyományos cserépkályha és fűtőklíma

– Minilak: kandalló, melyet Ön is fűthet, szobában fűtőklíma is rendelkezésre áll.

Kérjük, hogy a fűtést az ésszerűség és takarékosság elveinek megfelelően használják:
– Fűtési időszakban szellőztessenek röviden, távozáskor ablakokat zárják be.
– Ha napközben hosszabb ideig távol vannak a vendégházból, állítsák a termosztátot alacsonyabb hőfokra.
– Utolsó  nap, a vendégház végleges elhagyásakor a központi termosztátot kérjük állítsák 18 fokra.

Parkolás

Parkolni a vendégházak kertjeiben kialakított parkolóban lehetséges. A parkosított zöld területeket kérjük szabadon hagyni.

Szennyvízkezelés

A vendégházak területén biológiai szennyvíztisztítást végzünk, ezért különösen felhívjuk a figyelemet, hogy a lefolyóba oda nem illő tárgyakat, törlőkendőt,  egészségügyi eszközöket bedobni TILOS!  Ezek a tárgyak a rendszer dugulásához és működésének leszabályozásához vezet, ami az Önök itt tartózkodását is kellemetlenné teheti. Köszönjük együttműködését!

Dohányzás

Az épületekben dohányozni, valamint füstölőt használni tilos! Dohányzásra alkalmas hely a terasz, kert. (Kivéve rönkház terasza. Rönkház esetében csak a  kertben megengedett a dohányzás!) Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá hamutartót használni! Lakott térben történő dohányzás esetén 50 000 Ft füstmentesítési díjat számolunk fel! Kérjük, hogy kiemelten figyeljenek a tűzvédelmi szabályok betartására! Égő gyertyát, készülő ételet őrizetlenül ne hagyjanak. Az épületekben gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot TILOS bevinni, tárolni.

Éjszakai-nappali élet

Házaink a nyugalomra vágyó vendégeket várja, bulizás céljából nem vehető igénybe. A környéken lakó szomszédok ill. a pihenni vágyó vendégek érdekében kérjük tartózkodjanak a zajos nappali és éjszakai tevékenységtől. Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 21:00 órától 8:00 óráig! A házakban rendezvény, buli nem tartható, a vendégházak megnyitásával alapvető célunk, hogy kikapcsolódási, pihenési lehtőséget nyújtson a feltöltődésre vágyóknak, a zöldet kedvelőknek. Jogilag bármilyen zaj, ami megzavarja a közvetlen környéken élők és pihenők nyugalmát, csendháborításnak és szabálysértésnek minősül.

Takarítás

Kedves vendégeink érkezéskor tiszta környezetet találnak, a szállást kitakarítva, ágyneművel, törölközővel veszik át.  Ottlétük alatt maguk gondoskodank a tisztaságról. Kérjük, hogy távozáskor is hasonló tiszta környezetet hagyjanak maguk után! Egy hétnél hosszabb tartózkodás esetén takarítást, ágyneműcserét és törölközőcserét biztosítunk.

Tűzgyújtási lehetőség:

Az I-es ház kertjében fix tűzrakó van, a többi ház kertjében lehetőség van a mobil sütőt használni (kivéve a rönkház), kérem szíveskedjenek ezen igényüket jelezni.  A mobilsütőt kérjük a növényzettől megfelelő, minimum 1,5 m távolságra helyezzék el.  Grillkocsit használni csak a kertekben lehet, a teraszokon kérjük használatának mellőzését, s a tűzvédelmi szabályok betartását! Tűzrakás előtt mindig vegyék vigyelembe az országos tűzgyújtási előírásokat, mivel vendégházaink külterületen és erdősávtól 200 méteren belül helyezkednek el. Fát a tűzrakáshoz a közeli erdőkből tudnak gyűjteni, a cserépkályha fűtéséhez szárított fát erre a célra nem tudjuk átadni. Kérjük megértésüket.

Amennyiben használják a grill-kocsit, úgy kérjük azokat is megtisztítva átadni. Amennyiben a szálláshelyen a grillkocsi nem elérhető, a szállásadótól szíveskedjenek kérni.

Tűzgyújtási  illetve grillezési lehetőség a rönkház kertjében, teraszán nincs, kérjük ennek betartását!! Köszönjük.

Amennyiben a teraszon grillkocsit használnak, vagy a cserépkályhák fűtéséhez elkészített tűzifát használnak fel, sajnos 50 000Ft kártérítést kötelesek fizetni.

Hulladékkezelés

Mivel mi tiszteljük és szeretjük a természetet, kérjük Önöket is, hogy segítsenek nekünk és gyűjtsék szelektíven a hulladékot az ellátó háznál kihelyezett hulladéktárolókban. (Papír, műanyag, üveg, háztartási olaj, kupak, komposztáló és kommunális hulladékgyűjtési lehetőség van.) 

Konyhahasználat

Vendégházaink jól felszerelt konyhával rendelkeznek. Mosogatószert, konyharuhát biztosítunk. Használat után kérjük az edényeket tisztán a helyére tenni! Távozáskor kérjük ne hagyjanak mosatlan edényt, szobákban ne étkezzenek, élelmiszert ne vigyenek be.

Kerthasználat

A kertet a szállásadó gondozza, terméseit a házigazda dolgozza fel. Kérjük ügyeljenek a növények épségére, gyümölcsfára ne másszanak fel, hisz könnyen letörik a rügy, gyümölcs, egy-egy öreg ág.  A kertek sűrűn vannak ültetve növényekkel, gyümölcsfákkal, éppen ezért focizásra, labdázásra nem alkalmasak kertjeink, foglaláskor kérem ezt vegyék figyelembe!

Terasz

A terasz kövezete, házfal épsége érdekében a teraszon biciklizni, gördeszkázni, rollerezni, labdázni, grillezni nem megengedett. Grillezésre alkalmas felület a zöld terület. Az okozott kárt kötelesek megtéríteni.

Bútorzat

A vendégház bármilyen átrendezését, bútorok áthelyezését kizárólag az üzemeltető végezheti, tehát az apartmanban, szobában lévő berendezés átrendezése, kertbe kivitele tilos! A bútorok áthelyezése során keletkezett kárt kötelesek megtéríteni! Kérjük az emeletre ne menjenek fel utcai cipőben.

Egyéb rendelkezések:

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami az Önök hibáján kívül meghibásodik. A nagyértékű sérült vagy elveszett használati tárgy, bútor nem rendeltetésszerű használatából eredő kár rendezése a helyszínen történik. Szándékos rongálás feljelentést von maga után.  Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, kérjük ne próbálják megjavítani, a károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak mielőbb jelezni. (Tel.: 06 30 463 3186)

Fenntartjuk a jogot, hogy megválogassuk a vendégkörünket.

A tulajdonosnak jogában áll a házakba bemenni szükség esetén, kármegelőzési céllal.

Jogunkban áll elköszönni attól a vendégtől, aki nem tartja be a házirendet, vagy viselkedésével zavarja a többi szállóvendég, környék nyugalmát: a méltatlan és kultúrálatlan magatartás, mások nyugalmának és a közösség pihenésének zavarása, a közerkölcsöt sértő viselkedés, hangoskodás, folyamatos szemételhagyás. Aki a felszólítás után is folytatja a kárt okozó tevékenységet, az okozott kár felmérését és kifizetését követően azonnali távozásra köteles!

Fenntartjuk azt a jogot, hogy egy esetleges vészhelyzet, bármilyen természeti csapás, emberi mulasztás, közműhiba esetén a vendég szobájába, apartmanjába bemehessünk ezen hibák megfékezésére, kiküszöbölésére, valamint abban az esetben is, ha a szabályzatba ütköző vagy más vendég számára bármilyen zavaró ok felmerül.

A Vendégház nem tud felelősséget vállalni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, áramszünet, stb.),  a vendégházban, kertben, gépkocsiban elhelyezett  értéktárgyaikért, parkoló gépkocsiban bekövetkezett károkért és esetlegesen bekövetkezett balesetekért. A házirend által nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó jogszabályai az irányadók.

Háziorvosi ügyelet:  Kőszeg, Rákóczi F. u. 19. Tel. szám: 1830 Hétköznap 16-20 óra/ Hétvégén és ünnepnapokon 08-14 óráig.

Sürgősségi ügyeleti ellátás: Szombathely, 11-es Huszár u. 6. Tel. 1830 Hétköznap 22.00-08.00óra/Hétvégén és ünnepnapokon 14-08 óráig.

Egészségház: Kőszeg, Gábor Á. u. 1. 

Együttműködésüket köszönjük, kellemes időtöltést és jó pihenést kívánunk kedves vendégeinknek!

Akácos Vendégház Kőszeg-Pogány