Hasznos informácók:

Foglalásához 40% foglaló befizetése szükséges, melyet a következő módon tehet meg:

 • banki átutalással vagy pénztári befizetéssel

    K and H Neisz Eszter  HU53 10400669-86755672-48751027

    Mami házának foglalása esetén:  TAKAREKBANK Kovács Edit 72100347-15107842 

 • A foglaló mindkét fél biztosítékaként szolgál, így amennyiben egyéb időpontban nem állapodunk meg, 1 napon belül kérjük megküldeni. A foglaló megérkezéséről visszajelzést és e-számlát küldünk. A Vendég foglalásával (foglaló befizetésével) elismeri, hogy a honlapunkon elérhető részletes foglalási, módosítási és lemondási feltételeket valamint a házirendet megismerte, és azokat elfogadja. 

A szállás fennmaradó díját kérjük érkezés napján rendezni. Foglalás a szállásadó visszaigazolásával és a foglaló elküldésével válik véglegessé. A foglalást írásban lehet lemondani az alábbi feltételekkel:

Az üdülés kezdőidőpontja előtti

-31-365 nap között 40%
-14-30 nap között 50%
-1-14. naptól kezdve a szállás díjának 100%-át kell kifizetni.
Az üdülési vége előtti távozás esetén pénzt nem térítünk vissza!

Időpont módosítása legkésőbb az érkezés előtt 30 nappal kötbérmentesen megtehető.

Szálláshelyeken kötelező az okmányolvasó használata,  ezért felhívjuk figyelmüket, hogy indulás előtt ellenőrizzék, hogy okmányaik Önöknél vannak-e. A rendelet szerint a szálláshely okmányok hiányában sajnos nem vehető át. Amennyiben az okmányok nem állnak rendelkezésre, akkor az előleg visszafizetésére nincs lehetőség, a kötbérfizetési feltételek az irányadóak. Kérjük szíves megértésüket. 

Kiemelt időszak 2023-ban:

 • 2023. április 6-16. (húsvéti hosszúhétvége) 
 • 2023. április 28- május 1. (a munka ünnepe, hosszú hétvége) 
 • 2023. május 26-29. (pünkösdi hosszúhétvége) 
 • 2023. június 01- augusztus 31. (nyári főszezon)
 • 2023. szeptember (kőszegi szüret)
 • 2023. október (Gesztenyeünnep)
 • 2023. október 20-23. (1956-os forradalom és szabadságharc) 
 • 2023. október 27-november 5. (őszi szünet?)
 • 2023. december 22- január 01 (téli szünet?)

  

Egyebek:

 • 1 éjszaka hétköznapi foglalása esetén felárat nem számítunk fel.
 • Szépkártyát elfogadunk!
 • Reggeli/délelőtti bejelentkezés esetén 50% felárat számolunk fel. 
 • Hétvégén minimum 2 éjszaka, hosszú hétvégén 3-4 éjszaka a hosszú hétvége hosszától függően, húsvéti időszakban 4 éjszaka, nyári időszakban minimum 2-5  éjszaka foglalható igazodva az előző vagy következő foglalásokhoz, vagy ha két foglalás között van rövidebb időszak szabadon, akkor aszerint lehet foglalni. 
 • Hosszú hétvégéken, ünnepeken, kiemelt rendezvények idején főszezoni vagy kiemelt szezon árai az irányadók.
 • December 01-március 12. közötti időszakban a házak nyitvatartása az időjárás és a foglalások hosszának függvényében változó, a lakás egész évben igényelhető.
 • Fűtési időszakban fűtés díja : energiafelhasználási díj villanyóraleolvasás alapján ( 100-2000Ft/nap), házigazda általi fűtés a cserépkályhában díjmentes, minilakban fával való fűtés az észszerűség határain belül díjmentes.
 • Akácos Apartmanlakás energiahasználati díja:  100-1500Ft/nap energiahasználattól függően gázóraleolvasás alapján.
 • Vízellátás vezetékes hálózatból történik.
 • Elektromos gépjármű töltése nem megengedett. 
 • Hétvégéken, hosszú hétvégéken csak a teljes időtartamra foglalható ház, apartman, kivéve last minute illetve egyedi megbeszélés alapján.
 • Egész ház, apartman foglalására van lehetőség, azaz egy időben a ház egy bérlő számára adható ki. Ugyanazon időben a több házat egy csoportnak nem áll módunkban kiadni közösségi tér hiányában. Kérjük megértésüket!
 • Vendégházaink 10 éves kortól fogad gyermekeket.
 • A vendégházakba kisállat nem hozható.
 • IFA Akácos Vendégházakban csak 100Ft/fő/éj! 18 éves kor felett fizetendő.
 • IFA Akácos Apartmanlakásban 450Ft/fő/éj, 18 éves kor felett fizetendő.
 • Érkezés előtti napon kérem szíveskedjenek tájékoztatni arról, hogy kb. mikorra tervezik az érkezésüket.

HÁZIREND

 

Kedves Vendégeink!

Házirendünk célja, hogy Vendégeink a szükséges információk birtokában nyugodtan pihenhessenek. A Vendégházban csak azok a vendégek lakhatnak, akik a házirendben leírtakat magukra és hozzátartozóikra nézve kötelezően elfogadják és betartják, valamint felelősséget vállalnak a házirend be nem tartása miatt okozott kárért.

Felelősségvállalás

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

A Vendégház területére -beleértve annak kertjét – behozott személyes tárgyakért felelősséget nem vállalunk. A Vendég köteles vigyázni személyes holmijára és értékeire. A Vendégházhoz tartozó eszközöket annak területéről még ideiglenesen sem lehet elvinni.

A vendégházban, annak udvarán több olyan terület illetve eszköz van, amely nem rendeltetésszerű használat esetén balesetveszélyes lehet – ezeket mindenki csak saját felelősségre használja (tűzrakás, lépcsők, néprajzi gyűjtemény, stb.)

Reklamáció 

Amennyiben a tartózkodás alatt a Vendégházzal kapcsolatban bármilyen probléma felmerül, kérjük, haladéktalanul értesítse arról a tulajdonost. Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Okmányolvasó használata

2021.09.06. napjától minden szálláshelyen kötelező az okmányolvasó használata a szálláshelyre történő bejelentkezéshez, a magyar és külföldi állampolgároknak egyaránt. Amennyiben a vendég okmány nélkül érkezik vagy megtagadja az okmány átadását, a szálláshelynek kötelessége visszamondani a szállást, megtagadni a kulcsátadást. Ezért kérjük, hogy indulás előtt ellenőrizzék az okmányok meglétét, érvényességét. Magyar állampolgárságú vendég azonosítására személyi igazolvány, vezetői engedély és útlevél is elfogadható. Az Európai Unióból érkező vendégektől a személyi igazolvány és az útlevél fogadható el. Harmadik országból érkező vendégtől kizárólag az útlevél fogadható el személyi azonosításra és okmányolvasásra.

Ezek az adatok a szálláshelykezelő szoftverből titkosítottan kerülnek a VIZA (Vendég Információs Zárt Adatbázis, https://vizainfo.hu/) rendszerben rögzítésre. A jogszabályban megfogalmazott érdekből csak a szálláshely-szolgáltató számára előírt tárolási ideig van lehetőség a felhasználásra.

A vendégház elhagyása

Eltávozáskor és éjszakára kérjük az épület bejáratát kulcsra zárni. A Vendégház elhagyásakor kérjük zárják el a vizet, kapcsolják le a villanyt és az elektromos gépeket, csukják be az ablakokat. Fűtési szezonban távozáskor a központi termosztátot kérjük állítsák 18 fokra. Az ablak nyitvamaradása esetén bekövetkező elázás esetén teljes kártérítési kötelezettségük keletkezik.

Vészhelyzet 

Tűz esetén azonnal kezdje a mentést és hívja a tűzoltókat 105-ös számon majd azt követően a szállásadót!

Elektromos autó töltése

Elektromos személygépkocsi töltésére a vendégházaknál nincs lehetőség!

Fűtés 

A Vendégházak egy része (1-es, 2-es, 3-as ház) víztartályos cserépkályhával rendelkezik, mely ellátja melegvizzel a radiátorokat is, a  rönkház hagyományos cserépkályhával van ellátva. Biztonsági okokból ezen kályhákat kizárólag a házigazda üzemeltetheti. Ha ennek ellenére a vendég fűtene vele, mindennemű anyagi kárt köteles megtéríteni! Hideg időben felfűtött cserépkályhával várjuk a vendégeinket, ezután villanyfűtéssel van lehetőségük a továbbiakban fűteni. Minilakban található kandallót önállóan fűthetik Önök is.

Fűtési megoldások:

– 1-es, 2-es ház víztartályos cserépkályha és villanykazán

– 3-as ház kétszobás apartmanja: víztartályos cserépkályha és infrapanel

– Laci apu háza elektromos panel és infrapanel

– Rönkház hagyományos cserépkályha és elektromos panel

– Minilak kandalló, melyet Ön is fűthet, fűtési díj nincs

Kérjük, hogy a fűtést az ésszerűség és takarékosság elveinek megfelelően használják:
– Fűtési időszakban szellőztessenek röviden, távozáskor ablakokat zárják be.
– Ha napközben hosszabb ideig távol vannak a vendégházból, állítsák a termosztátot alacsonyabb hőfokra.
– A vendégház végleges elhagyásakor a központi termosztátot kérjük állítsák 18 fokra.

1.  Az apartman/vendégházak helyiségeiben csak a regisztrált vendégek tartózkodhatnak. A szállásadó jogosult ellenőrizni, hogy a szálláshelyen csak a bejelentett személyek tartózkodnak. Vendégeket, látogatókat a vendégház területén nem fogadhatnak. Háziállatot nem áll módunkban fogadni.

2. Az érkezés napján a ház 14-21 óráig vehető át és kérjük vendégeinket távozás napján 10 óráig átadni szíveskedjenek. A szállás átadása-átvétele a szállásadóval személyesen történik. Amennyiben aznap nem megy el és nem érkezik más vendég,  előzetes megbeszélés alapján ezen időpontoktól el lehet térni. Kérem érkezés előtti napon szíveskedjenek egy kb-i érkezési időpontot megadni. Szállás reggeli/délelőtti elfoglalása esetén 50% felárat számolunk fel.

3.  Parkolni a kijelölt parkolókban lehet. A zöldfelületet kérjük szabadon hagyni.

4.  Éjszakai-nappali élet: A környéken lakó ill. a pihenni vágyó vendégek érdekében kérjük tartózkodjanak a zajos nappali és éjszakai tevékenységtől. Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 21:00 órától 8:00 óráig! A házakban rendezvény, buli nem tartható, a vendégházak megnyitásával alapvető célunk, hogy kikapcsolódási, pihenési lehtőséget nyújtson a feltöltődésre vágyóknak, a zöldet kedvelőknek. Jogilag bármilyen zaj, ami megzavarja a közvetlen környéken élők és pihenők nyugalmát, csendháborításnak és szabálysértésnek minősül.

5. Dohányozni az épületekben, valamint füstölőt használni tilos! Dohányzásra alkalmas hely a terasz, kert. (Kivéve rönkház terasza. Rönkház esetében csak a  kertben megengedett a dohányzás!) Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá hamutartót használni! Lakott térben történő dohányzás esetén 50 000 Ft füstmentesítési díjat számolunk fel!

6. Kedves vendégeink érkezéskor tiszta környezetet találnak, a szállást kitakarítva, ágyneművel, törölközővel veszik át. Kérjük, hogy távozáskor is hasonló tiszta környezetet hagyjanak maguk után! Egy hétnél hosszabb tartózkodás esetén takarítást, ágyneműcserét és törölközőcserét biztosítunk.

7. Tűzgyújtási lehetőség:  Az I-es ház kertjében fix tűzrakó van.  Használata az országos tűzgyújtási rendelet előírásainak figyelembevételével történik. Fát a közeli erdőkből lehet hozzá gyűjteni. A II-es házban, a minilakban és Laci apu házánál van lehetőség mobil sütő használatára, ezt kérni kell. A III-as ház kétszobás apartmanjánál nincs lehetőség mobilsütő használatára. A mobilsütőt kérjük a növényzettől megfelelő, minimum 1,5 m távolságra helyezzék el.  Grillkocsit használni csak a kertben lehet, a teraszokon kérjük használatának mellőzését, s a tűzvédelmi szabályok betartását! Amennyiben használják a grill-kocsit, úgy kérjük azokat is megtisztítva átadni. Amennyibena szálláshelyen a grillkocsi nem elérhető, a szállásadótól szíveskedjenek kérni. Tűzgyújtási  illetve grillezési lehetőség a rönkház kertjében, teraszán nincs. Kérjük ennek szigorú betartását!! Amennyiben a teraszon grillkocsit használnak, vagy a cserépkályhák fűtéséhez elkészített tűzifát használnak fel, 50 000Ft kártérítést kötelesek fizetni.

8.  Konyha: A konyha használata alapszolgáltatás. Minden ott található eszközt lehet szabadon használni. Használat után kérjük ezeket tisztán a helyére tenni! Távozáskor kérjük ne hagyjanak mosatlan edényt!

9.  Szemét: Mivel mi tiszteljük és szeretjük a természetet, kérjük Önöket is, hogy segítsenek nekünk és gyűjtsétek szelektíven a hulladékot a kihelyezett szemetesekben.

10.  A vendégház bármilyen átrendezését, bútorok áthelyezését kizárólag az üzemeltető végezheti, tehát az apartmanban, szobában lévő berendezés átrendezése, kertbe kivitele tilos! A bútorok áthelyezése során keletkezett kárt kötelesek megtéríteni!

11.   Az ablakokat kérem gondosan csukják be, ha elhagyják a házat. Beázásból eredő károkat teljes mértékben kötelesek megtéríteni.

12.   Kérjük az emeletre ne menjenek fel utcai cipőben.

13.   Kertet a házigazda gondozza, terméseit a házigazda dolgozza fel. Kérjük ügyeljenek a növények épségére, gyümölcsfára ne másszanak fel, hisz könnyen letörik a rügy, gyümölcs, egy-egy öreg ág.  A kertek sűrűn vannak ültetve növényekkel, gyümölcsfákkal, éppen ezért focizásra, labdázásra nem alkalmasak kertjeink, foglaláskor kérem ezt vegyék figyelembe!

14.   Terasz: A terasz kövezete, házfal épsége érdekében a teraszon kérem ne biciklizzenek, grillezzenek, labdázzanak.

15.   A speciális cserépkályhákat biztonsági okokból a tulajdonos üzemelteti, kérjük ne próbálkozzon a begyújtással. Az okozott kárt meg kell téríteni. Önállóan az elektromos fűtőtestek üzemeltetésére van lehetőség és a minilakban található kandalló fűthető fával.

16.   A tulajdonosnak jogában áll a házakba bemenni szükség esetén, kármegelőzési céllal.

17.  Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami az Önök hibáján kívül meghibásodik. A nagyértékű sérült vagy elveszett használati tárgy, bútor ellenértékét kérjük megfizetni a tulajdonosnak. Szándékos rongálás feljelentést von maga után.  Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, kérjük ne próbálják megjavítani, a károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak mielőbb jelezni.

18.    A szállásdíj fennmaradó részét érkezés napját kérjük rendezni. A lefoglalt időponttól eltérő távozás esetén a szállás díja nem kerül visszatérítésre.

Egyéb rendelkezések:

Fenntartjuk a jogot, hogy megválogassuk a vendégkörünket.

Jogunkban áll elköszönni attól a vendégtől, aki nem tartja be a házirendet, vagy viselkedésével zavarja a többi szállóvendég, környék nyugalmát.

Fenntartjuk azt a jogot, hogy egy esetleges vészhelyzet, bármilyen természeti csapás, emberi mulasztás, közműhiba esetén a vendég szobájába, apartmanjába bemehessünk ezen hibák megfékezésére, kiküszöbölésére, valamint abban az esetben is, ha a szabályzatba ütköző vagy más vendég számára bármilyen zavaró ok felmerül.

A Vendégházból való azonnali kitiltást vonja maga után a méltatlan és kultúrálatlan magatartás, mások nyugalmának és a közösség pihenésének zavarása, a közerkölcsöt sértő viselkedés, hangoskodás, folyamatos szemételhagyás. Aki a felszólítás után is folytatja a kárt okozó tevékenységet, az okozott kár felmérését és kifizetését követően azonnali távozásra köteles!

A Vendégház nem tud felelősséget vállalni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, áramszünet, stb.).

Kellemes időtöltést és jó pihenést kívánunk kedves vendégeinknek!

Akácos Vendégház Kőszeg-Pogány