Hasznos informácók:

Foglalásához 40% foglaló befizetése szükséges, melyet a következő módon tehet meg:

 • banki átutalással vagy pénztári befizetéssel

    SBERBANK Neisz Eszter 14100172-26558149-02000006

    Mami házának foglalása esetén:  TAKAREKBANK Kovács Edit 72100347-15107842 

 • SZÉP kártya előrefizetéssel a foglalt ház nevének pontos kiválasztásával

A foglaló mindkét fél biztosítékaként szolgál, így amennyiben egyéb időpontban nem állapodunk meg, 3 napon belül kérjük megküldeni. A foglaló megérkezéséről visszajelzést és e-számlát küldünk.

A szállás fennmaradó díját kérjük érkezés napján rendezni. Foglalás a szállásadó visszaigazolásával és a foglaló elküldésével válik véglegessé. A foglalást írásban, e-mailben, sms vagy postai úton lehet lemondani az alábbi feltételekkel:

Az üdülés kezdőidőpontja előtti

-31-365 nap között 40%
-14-30 nap között 50%
-1-14. naptól kezdve a szállás díjának 100%-át kell kifizetni.
Az üdülési vége előtti távozás esetén pénzt nem térítünk vissza!

Szálláshelyeken kötelező az okmányolvasó használata,  ezért felhívjuk figyelmüket, hogy indulás előtt ellenőrizzék, hogy okmányaik Önöknél vannak-e. A rendelet szerint a szálláshely okmányok hiányában sajnos nem vehető át. Amennyiben az okmányok nem állnak rendelkezésre, akkor az előleg visszafizetésére nincs lehetőség, a kötbérfizetési feltételek az irányadóak. Kérjük szíves megértésüket. 

 

Egyebek:

 • 1 éjszaka hétköznapi foglalása esetén felárat nem számítunk fel.
 • Hosszú hétvégéken, ünnepeken, kiemelt rendezvények idején főszezoni vagy kiemelt szezon árai az irányadók. Kérjen egyéni ajánlatot.
 • December 01-március 12. közötti időszakban a házak nyitvatartása az időjárás és a foglalások hosszának függvényében változó, a lakás egész évben igényelhető, kérje egyedi ajánlatunkat.
 • Fűtési időszakban fűtés díja : energiafelhasználási díj villanyóraleolvasás alapján ( 100-1700Ft/nap)
 • Akácos Apartmanlakás energiahasználati díja: 100-1000Ft/nap energiahasználattól függően gázóraleolvasás alapján.
 • Hétvégéken, hosszú hétvégéken csak a teljes időtartamra foglalható ház, apartman, kivéve last minute illetve egyedi megbeszélés alapján.
 • Egész ház, apartman foglalására van lehetőség, azaz egy időben a ház egy bérlő számára adható ki. Ugyanazon időben a több házat egy csoportnak nem áll módunkban kiadni, közösségi tér hiányában. Kérjük megértésüket.
 • Vendégházaink 10 éves kortól fogad gyermekeket.
 • A vendégházakba kisállat nem hozható.
 • IFA Akácos Vendégházban csak 100Ft/fő/éj! 18 éves kor felett fizetendő.
 • IFA Akácos Apartmanlakásban 450Ft/fő/éj 18 éves kor felett fizetendő.
 • Érkezés előtti napon kérem szíveskedjenek tájékoztatni arról, hogy kb. mikorra tervezik az érkezésüket.

1.  Az apartman/vendégházak helyiségeiben csak a regisztrált vendégek tartózkodhatnak. A szállásadó jogosult ellenőrizni, hogy a szálláshelyen csak a bejelentett személyek tartózkodnak. Vendégeket, látogatókat a vendégház területén nem fogadhatnak. Háziállatot nem áll módunkban fogadni.

2.    Az érkezés napján a ház 14-21 óráig vehető át és kérjük vendégeinket távozás napján 10 óráig átadni szíveskedjenek. Amennyiben aznap nem megy el és nem érkezik más vendég,  előzetes megbeszélés alapján ezen időpontoktól el lehet térni. Kérem érkezés előtti napon szíveskedjenek egy kb-i érkezési időpontot megadni.

3.  Parkolni a kijelölt parkolókban lehet. A zöldfelületet kérjük szabadon hagyni.

4.    Éjszakai-nappali élet: A környéken lakó ill. a pihenni vágyó vendégek érdekében kérjük tartózkodjanak a zajos nappali és éjszakai tevékenységtől. Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 21:00 órától 8:00 óráig! A házakban rendezvény, buli nem tartható, a vendégházak megnyitásával alapvető céljunk, hogy kikapcsolódási, pihenési lehtőséget nyújtson a feltöltődésre vágyóknak, a zöldet kedvelőknek.

5.    Dohányozni az épületekben, valamint füstölőt használni tilos! Dohányzásra alkalmas hely a terasz, kert (kivéve rönkház terasza). Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá hamutartót használni!

6.    Kedves vendégeink érkezéskor tiszta környezetet találnak. Kérjük, hogy távozáskor is hasonlót hagyjanak maguk után!

7.    Tűzgyújtási lehetőség csak az I-es ház kertjében lehetséges az országos tűzgyújtási rendelet előírásainak figyelembevételével. Grillkocsit használni csak a kertben lehet, a teraszokon kérjük használatának mellőzését, s a tűzvédelmi szabályok betartását! Amennyiben használják a grill-kocsit, úgy kérjük azokat is megtisztítva átadni.  Tűzgyújtási  illetve grillezési lehetőség a rönkház kertjében, teraszán nincs. Kérjük ennek szigorú betartását!!

8.    Konyha: A konyha használata alapszolgáltatás. Minden ott található eszközt lehet szabadon használni. Használat után kérjük ezeket tisztán a helyére tenni!

9.    Szemetet az udvaron található szelektív gyűjtőedényekbe kérjük elhelyezni (műanyag-üveg-papír-használt olaj), szerves hulladék gyűjtése komposzttárolóban történik.

10.  A vendégház bármilyen átrendezését, bútorok áthelyezését kizárólag az üzemeltető végezheti, tehát az apartmanban, szobában lévő berendezés átrendezése, kertbe kivitele tilos!

11.   Az ablakokat kérem gondosan csukják be, ha elhagyják a házat.

12.   Kérjük az emeletre ne menjenek fel utcai cipőben.

13.   Kertet a házigazda gondozza, terméseit a házigazda dolgozza fel. Kérjük ügyeljenek a növények épségére, gyümölcsfára ne másszanak. Erre alkalmas a közeli erdő fái.

14.   Terasz: A terasz kövezete, házfal épsége érdekében a teraszon kérem ne biciklizzenek, grillezzenek, labdázzanak. Ezt a kertben vagy az úton gyakorolhatják.

15.   A speciális cserépkályhákat biztonsági okokból a tulajdonos üzemelteti, kérjük ne próbálkozzon a begyújtással. Az okozott kárt meg kell téríteni. Önállóan az elektromos fűtőtestek üzemeltetésére van lehetőség és a minilakban található kandalló fűthető fával.

16.   A tulajdonosnak jogában áll a házakba bemenni szükség esetén, kármegelőzési céllal.

17.   Amennyiben valami eltörik vagy megsérül, semmi baj, hiszen ez mindenütt előfordul. Nagyértékű sérült vagy elveszett használati tárgy, bútor ellenértékét kérjük megfizetni a tulajdonosnak. Szándékos rongálás feljelentést von maga után.

18.    A szállásdíj fennmaradó részét érkezés napját kérjük rendezni. A lefoglalt időponttól eltérő távozás esetén a szállás díja nem kerül visszatérítésre.

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami az Önök hibáján kívül meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, kérjük ne próbálják megjavítani, a károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak mielőbb jelezni.

Jogunkban áll elköszönni attól a vendégtől, aki nem tartja be a házirendet, vagy viselkedésével zavarja a többi szállóvendég, környék nyugalmát.

Kellemes időtöltést és jó pihenést kívánunk kedves vendégeinknek! Akácos Vendégház Kőszeg-Pogányok